Fotografus.huAlapítvány a Magyar Fotográfiáért

Rólunk

A 2002 óta működő Fotografus.hu - Alapítvány a Magyar Fotográfiáért egyik célkitűzése a kortárs fotókultúra értékeinek bemutatása és közvetítése a társadalmi nyilvánosság felé.
Szervezetünk megalakulása óta foglalkozik fotóművészeti oktatással is.
Az alapítvány céljai megvalósításában számít az alkotók, a célokkal egyetértő érdeklődők és a magyar fotográfiai kultúra hivatalos támogatóinak segítségére. Munkánkat észrevételeikkel, információval, kiállítási és pályázati lehetőségek felkutatásával és adományokkal segíthetik, amit a szervezet összes tagja nevében is előre megköszönünk.

Főbb tevékenységi körök


•    A www.fotografus.hu webgaléria szerkesztése és működtetése

•    Az Alapítványi Fotóskola működtetése

•    Fotókiállítások szervezése (kiemelt projekt: Dunaújvárosi Fotóbiennále)

•    Tehetségkutatás és gondozás (Fotografus.hu Alapítványi Fotóiskola)

•    Könyvkiadás

A weboldal szerkezeti felépítése

A szervezet tevékenységi köréhez igazodva négy tartalmi részre tagolódik

Fotógaléria


Széles keresztmetszetben mutat be válogatást a magyar kortárs fotóművészek munkáiból. A különböző generációkhoz és műfaji irányokhoz tartozó alkotók között egyaránt találhatók nemzetközileg elismert művészek valamint egyelőre még csak ígéretes tehetségek. A látogatók számára a tájékozódást a fotográfusok életrajzának, kiállítási és publikációs listáinak bemutatásával igyekszünk elősegíteni.

Fotopost.hu online fotóművészeti folyóirat
2008 őszétől hiánypótló vállalkozásba kezdtünk: Fotopost.hu néven online fotóművészeti folyóiratot indítottunk el, amely egyszerre vállalkozik arra, hogy fotós közéleti fórummá váljon, valamint széleskörű információs bázist biztosítson a szakmának és a laikus érdeklődők széles táboraának egyaránt.

A fotóiskola honlapja 
A Fotografus.hu
Alapítványi Fotóiskola az ország jelenleg legnagyobb tanfolyam jellegű fotóoktatási intézménye, amely a fotográfia iránt érdeklődők számára nyújt tanulási lehetőséget magas szakmai színvonalú képzéssel. Az iskolába az ország minden területéről érkező hallgatók létszáma évenként mintegy 50-80 fő.
 


A Dunaújvárosi Fotóbiennále honlapja
A Fotografus.hu Alapítvány fontosnak tartja az új tehetségek támogatását, ezért 2007-ben elindította a Fotobiennále rendezvénysorozatot Dunaújvárosban. A 2007-ben 12 kiállítóhelyen 55 művész részvételével megrendezett esemény célja a pályakezdő alkotók munkáinak széles körben való megismertetése egy nemzetközi fotókiállítás keretein belül, valamint egy kétévente visszatérő hagyomány teremtése, szakmai találkozó megszervezése.

Inotay Balázs elnök
Gulyás Miklós kuratóriumi tag, művészeti vezető
Rajcsányi Artúr alapítványi koordinátor

Gesztesi Katalin kuratóriumi tag
Gautier Péter kuratóriumi tag

Kollár László kuratóriumi tag